Ingredients
-
Υλικά Ζύμης
-
280γρμ Νερό
-
500 γρμ Αλεύρι
-
1 τεμ. ΑυγάΜεσαίο
-
10 γρμ Αλάτι
-
50 γρμ Νισεστέ
-
60 γρμ Ελαιόλαδο
-
Υλικά Βούτυρο + Ελαιόλαδο
-
150 γρμ Ελαιόλαδο
-
100 γρμ Μαργαρίνη
-
Υλικά Γέμισης
-
350 γρμ ΣπανάκιΦρέσκο ή κατεψυγμένο
-
70 γρμ Κρεμμύδι
-
40 γρμ Άνηθος
-
75 γρμ Ελαιόλαδο
-
1 -2 γρμ Αλάτι
-
1 γρμ Πιπέρι μαύρο
Συνταγή
Βήματα
1
Done
|
Μίγμα σπανάκιΠαίρνουμε το σπανάκι το τοποθετούμε σε μια λεκάνη και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο. |
2
Done
10
|
ΖύμωμαΚαταρχάς ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων η σε μπέν μαρί να λιώσουν και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ξανασταθεροποιηθεί το μίγμα μας. Αμέσως μετά Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέσα στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε σε αργή ταχύτητα . Αφού ζυμωθεί καλά το βγάζουμε και το ξεκουράζουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά |
3
Done
|
Άνοιγμα φύλλου |
4
Done
|
Δίπλωμα ζύμης |
5
Done
|
Δεύτερο Δίπλωμα ζύμης |
6
Done
|
Τρίτο Βήμα |
7
Done
|
Τέταρτο Βήμα τελικόΠιάνουμε την άλλη άκρη τις ζύμης και την τοποθετούμε επάνω από την επιφάνεια τις άλλης άκρης . Το σκεπάζουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί Βγάζουμε τον φάκελο από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε διαστάσεις όπως το αρχικό σχέδιο Κόβουμε στην μέση τοποθετούμε την μισή ζύμη σε ένα ταψί με διαστάσεις 40 χ 25 cm Ρίχνουμε την γέμιση από το σπανάκι και την απλώνουμε ομοιόμορφα και έπειτα σκεπάζουμε με το άλλο μισό τις ζύμης. έτσι με αυτόν τον τρόπο έχουμε 9 φύλλα για την επάνω επιφάνεια και 9 για την κάτω |
8
Done
|
Τελικό αποτέλεσμα |