0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/easybook/public_html/stoilidis.gr/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Συνταγή Χωριάτικη πίτα με σπανάκι  Μοναδική !!!!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Συστατικά

Προσαρμογή μερίδων:
Υλικά Ζύμης
280γρμ Νερό
500 γρμ Αλεύρι
1 τεμ. Αυγά Μεσαίο
10 γρμ Αλάτι
50 γρμ Νισεστέ
60 γρμ Ελαιόλαδο
Υλικά Βούτυρο + Ελαιόλαδο
150 γρμ Ελαιόλαδο
100 γρμ Μαργαρίνη
Υλικά Γέμισης
350 γρμ Σπανάκι Φρέσκο ή κατεψυγμένο
70 γρμ Κρεμμύδι
40 γρμ Άνηθος
75 γρμ Ελαιόλαδο
1 -2 γρμ Αλάτι
1 γρμ Πιπέρι μαύρο

Προσθήκη αυτήν την συνταγή στον σελιδοδείκτη

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Συνταγή Χωριάτικη πίτα με σπανάκι Μοναδική !!!!

Χαρακτηριστικά:
  • Vegan

Βήμα βήμα να φτιάξετε χωριάτικη πίτα με την μέθοδο του φακέλου πεντανόστιμη και με τραγανά καλοψημένα φύλλα..

Και μην ξεχνάτε να αφήσετε τα σχόλιά σας και να κάνετε την εγγραφή σας στην σελίδα .

  • 2 ώρες
  • Μερίδες 30
  • Medium

Ingredients

  • Υλικά Ζύμης

  • Υλικά Βούτυρο + Ελαιόλαδο

  • Υλικά Γέμισης

Συνταγή

Share

Βήματα

1
Done

Μίγμα σπανάκι

Παίρνουμε το σπανάκι το τοποθετούμε σε μια λεκάνη και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά ,το βάζουμε στην άκρη και ακολουθούμε τα επόμενα βήματα.

2
Done
10

Ζύμωμα

Καταρχάς ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων η σε μπέν μαρί να λιώσουν και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ξανασταθεροποιηθεί το μίγμα μας.

Αμέσως μετά Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέσα στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε σε αργή ταχύτητα .

Αφού ζυμωθεί καλά το βγάζουμε και το ξεκουράζουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά

3
Done

Άνοιγμα φύλλου

Με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας 60 cm πλάτος και 50 cm ύψος

Με ένα πινέλο αλοίφουμε καλά ολόκληρη την επιφάνεια της ζύμης όπως στην φωτογραφία.

4
Done

Δίπλωμα ζύμης

Πιάνουμε τη μια άκρη τις ζύμης και την τοποθετούμε στη μέση όπως στην φωτογραφία.

5
Done

Δεύτερο Δίπλωμα ζύμης

Πιάνουμε και την άλλη άκρη τις ζύμης και την τοποθετούμε στη μέση όπως στην φωτογραφία.

Αλείφουμε καλά με το λάδι

6
Done

Τρίτο Βήμα

Πιάνουμε και την άλλη άκρη τις ζύμης και την τοποθετούμε στη μέση όπως στην φωτογραφία.

Αλείφουμε καλά με το λάδι και προσπάθουμε να το μοιράσουμε σωστά για να έχουμε και για τα επόμενα βήματα

7
Done

Τέταρτο Βήμα τελικό

Πιάνουμε την άλλη άκρη τις ζύμης και την τοποθετούμε επάνω από την επιφάνεια τις άλλης άκρης .

Το σκεπάζουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί

Βγάζουμε τον φάκελο από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε διαστάσεις όπως το αρχικό σχέδιο

Κόβουμε στην μέση τοποθετούμε την μισή ζύμη σε ένα ταψί με διαστάσεις 40 χ 25 cm

Ρίχνουμε την γέμιση από το σπανάκι και την απλώνουμε ομοιόμορφα και έπειτα σκεπάζουμε με το άλλο μισό τις ζύμης.

έτσι με αυτόν τον τρόπο έχουμε 9 φύλλα για την επάνω επιφάνεια και 9 για την κάτω

8
Done

Τελικό αποτέλεσμα

Στοϊλίδης Μιχαήλ

ID Γεννήθηκε: 1979 Περιοχή: Θεσσαλονίκη Σπουδές: Τεχνολογία Τροφίμων Αγαπημένα υλικά: βούτυρο, καρυκεύματα, φρούτα, λαχανικά

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές για αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την κριτική σας
ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΜΠΑΝΆΝΑ
previous
Συνταγή Κουλουράκι Μπανάνα
next
Συνταγή Κουλούρι Θεσσαλονίκης …Το καλύτερο πρωινό
ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΜΠΑΝΆΝΑ
previous
Συνταγή Κουλουράκι Μπανάνα
next
Συνταγή Κουλούρι Θεσσαλονίκης …Το καλύτερο πρωινό

Προσθέστε το σχόλιό σας