Συνταγή
Κουλουράκια με ελιά. Τα καλύτερα που έχετε φάει και ποιο απλά!
Υλικά
500 γρμ Αλεύρι
130 γρμ Λευκό κρασί
220 γρμ Ηλιέλαιο
5 γρμ Αλάτι
20 γρμ Μπέικιν Πάουντερ
100 γρμ Ελιές ροδέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά πλυν αλεύρι και μπεεικιν πάουντερ.
Αφού τα ανακατέψουμε ριχνουμε Τις ελίες και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και να μην κολλαει στα χέρια μας.
Χωρίζουμε την ζύμη μας στα 20 με 25 γρμ ανα τεμάχιο περίπου και τα δίνουμε σχήμα μπαστούνι ή κουλουράκι στρόγγυλο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις 180 βαθμούς η στον αέρα 190-200 βαθμούς για 15 με 20 περίπου λεπτά.