Ingredients
-
Υλικά Λευκής Μούς
-
112 γρμ Γάλα 3,5% Λιπαρά
-
280 γρμ κρέμα γάλακτος
-
250 γρμ Λευκή Σοκολάτα
-
4 γρμ ζελατίνη
-
Υλικά Μούς Σοκολάτας Γάλακτος
-
112 γρμ Γάλα 3,5% Λιπαρά
-
280 γρμ κρέμα γάλακτος
-
225 γρμ Κουβερτούρα Γάλακτος
-
4 γρμ ζελατίνη
-
Παντεσπάνι Βανίλιας
-
55 γρμ Αυγά
-
30 γρμ Ζάχαρη
-
1 πρέζα Αλάτι
-
1 γρμ Βανίλια
-
30 γρμ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
-
2 γρμ Μπέικιν Πάουντερ
-
Τσέρκι 20cm
-
Σαντιγί Γαρνιρίσματος
-
100 γρμ κρέμα γάλακτος
-
38 γρμ Λευκή κουβερτούρα
-
100 γρμ Ζάχαρη
-
100 γρμ Νερό
-
Γκανάς σοκολάτα
-
50 γρμ Κουβερτούρα Σοκολάτα 52%
-
50 γρμ κρέμα γάλακτος
-
10 γρμ Γλυκόζη
Συνταγή
Βήματα
1
Done
|
ΣιρόπιΣε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και αποσύρουμε αμέσως μόλις πάρει βράσει. |
2
Done
|
Παντεσπάνι ΒανίλιαςΣε ένα μπέν-μαρί ,τοποθετούμε το αυγό με την ζάχαρη το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει στους 50 βαθμούς. |
3
Done
|
Παρασκευή Λευκής ΜούςΞεκινάμε βάζοντας τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν. |
4
Done
|
Παρασκευή Μούς Σοκολάτας ΓάλακτοςΞεκινάμε όπως και για την Παρασκευή Λευκής Μούς βάζοντας τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν. |
5
Done
|
Γκανάς σοκολάταςΒράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζι με γλυκόζι στους 80°C και αμέσως ρίχνουμε επάνω στην σοκολάτα και ανακατευούμε. βγάζουμε την τούρτα απο την κατάψυξη και με ένα φλόγιστρο ζεστένουμε το τσέρκι για να βγεί η τούρτα . |
6
Done
|
Σαντιγί ΓαρνιρίσματοςΒράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά ,τοποθετουμε στο ψυγείο μεχρι να φτάσει 4°C βαθμούς.Αμέσως την χτυπάμε να γίνει λεία και γυαλιστερή.Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε κορνέ σε σχήμα αστεριού και κάνουμε ροζέτες όπως στην φωτογραφία και τοποθετούμε τα μπισκότα . |