0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/easybook/public_html/stoilidis.gr/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Τούρτα Βανίλια  και Σοκολάτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Συστατικά

Προσαρμογή μερίδων:
Υλικά Λευκής Μούς
112 γρμ Γάλα 3,5% Λιπαρά
280 γρμ κρέμα γάλακτος
250 γρμ Λευκή Σοκολάτα
4 γρμ ζελατίνη
Υλικά Μούς Σοκολάτας Γάλακτος
112 γρμ Γάλα 3,5% Λιπαρά
280 γρμ κρέμα γάλακτος
225 γρμ Κουβερτούρα Γάλακτος
4 γρμ ζελατίνη
Παντεσπάνι Βανίλιας
55 γρμ Αυγά
30 γρμ Ζάχαρη
1 πρέζα Αλάτι
1 γρμ Βανίλια
30 γρμ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
2 γρμ Μπέικιν Πάουντερ
Τσέρκι 20cm
Σαντιγί Γαρνιρίσματος
100 γρμ κρέμα γάλακτος
38 γρμ Λευκή κουβερτούρα
100 γρμ Ζάχαρη
100 γρμ Νερό
Γκανάς σοκολάτα
50 γρμ Κουβερτούρα Σοκολάτα 52%
50 γρμ κρέμα γάλακτος
10 γρμ Γλυκόζη

Προσθήκη αυτήν την συνταγή στον σελιδοδείκτη

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Τούρτα Βανίλια και Σοκολάτα

Μια τούρτα με απολαυστικό συνδυασμό ,κρέμας και σοκολάτας μούς που θα σας μείνει αξέχαστη.

  • Μερίδες 12
  • Medium

Ingredients

  • Υλικά Λευκής Μούς

  • Υλικά Μούς Σοκολάτας Γάλακτος

  • Παντεσπάνι Βανίλιας

  • Σαντιγί Γαρνιρίσματος

  • Γκανάς σοκολάτα

Συνταγή

Share

Βήματα

1
Done

Σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και αποσύρουμε αμέσως μόλις πάρει βράσει.

2
Done

Παντεσπάνι Βανίλιας

Σε ένα μπέν-μαρί ,τοποθετούμε το αυγό με την ζάχαρη το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει στους 50 βαθμούς.
Μεταφέρουμε το μίγμα στο κάδο του μίξερ αι το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διπλασιαστεί ο ογκος του .Κοσκινίζουμε το αλέυρι με το μπεϊκιν πάουντερ και το ενσωματώνουμε στο μίγμα με το αυγό με μια μαρίζ .Το αδειάζουμε στο τσέρκι (20cm) και το ψήνουμε στους 180°c για 25 λεπτά περίπου .Μόλις ψηθεί το κόβουμε με μαχαίρι σε 2 ίσες φέτες και

3
Done

Παρασκευή Λευκής Μούς

Ξεκινάμε βάζοντας τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν.
Βράζουμε το γάλα,μόλις βράσει ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και αμέσως μετά στην κουβερτούρα και ανακατευουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε να γίνει γιαούρτι.
Ενσωματώνω με μαρίζ σε 3 δόσεις στο μιγμα σοκολάτας .
Αμέσως μετά μέσα στο τσέρκι πέρνουμε την μια φέτα απο το παντεσπάνι την σιροπιάζουμε και ριχνουμε την μούς ,βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλα .

4
Done

Παρασκευή Μούς Σοκολάτας Γάλακτος

Ξεκινάμε όπως και για την Παρασκευή Λευκής Μούς βάζοντας τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν.
Βράζουμε το γάλα,μόλις βράσει ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και αμέσως μετά στην κουβερτούρα και ανακατευουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε να γίνει γιαούρτι.
Ενσωματώνω με μαρίζ σε 3 δόσεις στο μιγμα σοκολάτας .Αμέσως μετά μέσα στο τσέρκι πέρνουμε την δέυτερη φέτα απο το παντεσπάνι την σιροπιάζουμε και την τοποθετούμε πάνω απο το μίγμα λευκής Μούς και ριχνουμε την μους σοκολάτας ,βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλα .

5
Done

Γκανάς σοκολάτας

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζι με γλυκόζι στους 80°C και αμέσως ρίχνουμε επάνω στην σοκολάτα και ανακατευούμε. βγάζουμε την τούρτα απο την κατάψυξη και με ένα φλόγιστρο ζεστένουμε το τσέρκι για να βγεί η τούρτα .
Με μια λεπτή μύτη κορνέ ριχνουμε περιμετρικά στην μους σοκολάτα όπως ειναι παγωμένη

6
Done

Σαντιγί Γαρνιρίσματος

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά ,τοποθετουμε στο ψυγείο μεχρι να φτάσει 4°C βαθμούς.Αμέσως την χτυπάμε να γίνει λεία και γυαλιστερή.Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε κορνέ σε σχήμα αστεριού και κάνουμε ροζέτες όπως στην φωτογραφία και τοποθετούμε τα μπισκότα .

Στοϊλίδης Μιχαήλ

ID Γεννήθηκε: 1979 Περιοχή: Θεσσαλονίκη Σπουδές: Τεχνολογία Τροφίμων Αγαπημένα υλικά: βούτυρο, καρυκεύματα, φρούτα, λαχανικά

Κριτικές συνταγής

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές για αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την κριτική σας
previous
Σουφλέ Λευκής Σοκολάτας με μπισκότο Ορεο
next
Κορμός Σοκολάτας -Βημα – Βήμα
previous
Σουφλέ Λευκής Σοκολάτας με μπισκότο Ορεο
next
Κορμός Σοκολάτας -Βημα – Βήμα

Προσθέστε το σχόλιό σας