Ingredients
-
285 γρμ Βούτυρο
-
200 γρμ Ζάχαρη
-
1 τεμ. Αυγά
-
1τεμ. Κρόκος αυγού
-
2 κγ Εκχύλισμα βανίλιας
-
385 γρμ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
-
1.5 κγ Μπέικιν Πάουντερ
-
1/2 κγ Αλάτι
Συνταγή
Βήματα
1
Done
|
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. |
2
Done
|
Προσθέτω το αυγό, τον κρόκο και την βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση τους. |
3
Done
|
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτω το μισό από αυτό το μείγμα στο μείγμα του βουτύρου και χτυπάω ελαφρά με το φτερό. |
4
Done
|
Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη είναι έτοιμη μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι. |
5
Done
|
Ανοίγω την ζύμη μου περίπου 0.5 εκ. |
6
Done
|
Ψήνω για 11 - 13 λεπτά ανάλογα τον φούρνο στους 165 C. Μόλις γίνουν χρυσάφι οι άκρες είναι έτοιμα! |
7
Done
|
Αφήνω να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρω σε σχάρα έως ότου κρυώσουν τελείως. |
8
Done
|
Τα μπισκότα αυτά είναι ιδανικά για χρήση με royal icing. |